Interview met interieurontwerper Pieter Laureys

Interview met interieurontwerper Pieter Laureys

"Samen bedenken we het perfecte high-end interieur waar de klant zich echt thuis in kan voelen"

Hoe creëer je het perfecte interieur?

Die vraag beantwoordt gerenommeerd interieurontwerper Pieter Laureys bijna wekelijks. En ieder antwoord is anders.

Met elk project wordt de term ‘perfectie’ opnieuw gedefinieerd op basis van de wensen en visie van de opdrachtgever.

Pieter focust zich vooral op high-end interieurontwerp, waarin maatwerk de uitdaging én de oplossing is. Het resultaat?

Een plek waar klanten zich écht thuis kunnen voelen.

Wie is Pieter Laureys?

Hij studeerde af in de richting architectuur, maar focuste zich vrijwel meteen op interieurontwerp. Met zijn eigen studio richt hij zich voornamelijk op een zeer exclusief luxesegment.

Om zijn hoogwaardige keuken-en interieurconcepten toegankelijk te maken voor een brede publiek stapte hij in 2015 in bij Keukenhuys de Tweede kamer, het huidige TKI.

Ieder interieur is uniek

Zowel met zijn eigen studio als met TKI is de diversiteit in de projecten van Pieter Laureys groot. Maar wat de opdracht ook is, uiteindelijk gaat het om het samenbrengen van een hoog niveau van detaillering binnen alle ruimtes. Pieter vertelt: “Iedere woning is uniek en komt met een eigen set aan wensen en behoeften. Dat maakt het werk wat we doen ook heel breed”.

“Een woning sfeervol maken is niet moeilijk. Of het nou een herenhuis in Amsterdam is, of een woonboerderij in Groningen. De uitdaging is om een interieur echt persoonlijk te maken en de visie van de klant tot leven te brengen. Die moet zich uiteindelijk kunnen identificeren met het huis. Ons werk is pas klaar als de klant zich helemaal thuis voelt”.

Samenwerking staat voorop

Inspiratie voor zijn werk krijgt Pieter uit alle hoeken, maar er is geen specifieke stijl die hem definieert.
“Bij alles wat we doen staat de klant centraal. Die bepaalt de richting, het gevoel en wordt betrokken bij iedere stap van het proces. Waar we voorheen vaak zelf met de ideeën kwamen, draagt de klant nu steeds meer bij”.

Het ontwikkelproces is echt een collaboratie geworden. Dat is goed nieuws omdat we het zo veel persoonlijker kunnen maken. Iedere plint, stof of lamp – alles gaat in samenwerking.

Het is dan niet meer: Pieter Laureys heeft dit voor ons bedacht, maar: wij hebben dit samen met hem ontworpen.

Pieter Laureys en TKI

Als brein achter TKI is Pieter betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe stijlen, het optimaliseren van de werkwijze en het bewaken van de klantgerichte service.

Met zijn studio als inspiratiebron ligt TKI in het verlengde van zijn creatieve inzichten en ideeën. Samen wordt ervoor gezorgd dat ieder interieur een nieuw thuis wordt.